''Den lille Flekkefjordsjenta'' (Martine Rødland Egeland)
add meg facebook twitter instagram

55

''Den lille Flekkefjordsjenta''

Jeg får mange spørsmål om hvordan det er å være ''meg'' i en liten by som Flekkefjord. Hvordan jeg tør å være den eneste som går rundt i en jakke som får meg til å ligne på en kylling. Hvilke kommentarer jeg får fra folk i byen. Hvordan jeg klarer å være meg selv, hvordan jeg kan gå rundt upåvirket av alle rundt meg. Jeg gir faen! Det første steget du må ta for å finne din egen stil, og tørre å gå med noe annet enn de andre i gjengen din- er å slutte å bry deg om hva andre mener og tenker. Hvorfor skal andres synspunkter bety noe for deg? Det høres veldig simpelt ut. Det høres vertfall ikke ut som løsningen, men det er faktisk først når du tør å være deg selv, det hjelper. Når du går i butikken- hva tenker du da? Leter du etter de små skattene som du virkelig liker og har lyst på, eller går du for de du vet kommer til å bli ''godkjent''? Jeg er ikke helt ''ute av skapet'' enda. Jeg drar ikke antrekkene mine så ut, som jeg gjerne skulle ha ønsket. MEN jeg vokser! Vokser på det at jeg lærer, og blir sterkere som person. Personlighet har veldig mye å si når det kommer til klær. Mer enn man skulle ha trodd! Jeg kler meg som jeg vil, og til dere som fortsatt ikke aksepterer det- voks opp!

Det er ganske kjedelig å være blogger her nede i dette hølet. Jeg føler jeg går glipp av så masse, føler jeg lever i en helt annen boble. Jeg tror jeg hadde gjort det mye bedre i en større by. Med folk som deler samme interesse som meg. Jeg får ikke vært med på så mye som jeg gjerne skulle ønsket. Jeg må sitte 7 timer på tog for å komme meg til Oslo, det er ikke noe jeg kan gjøre hver helg. De samme stedene på hvert eneste antrekksbilde- jeg er lei. Jeg tør fortsatt ikke å ta bilder i offentlighet her hjemme. Jeg klarer det bare ikke, fordi da snakker folk. Dette er nok det punktet jeg er svakest på. ''Herregud tar hun bilder av seg selv igjen''! I storbyer er ikke dette et like stort problem, jeg føler meg ikke uthengt hvis jeg tar bilder mitt i gata i Oslo. Kanskje fordi da er jeg plutselig ikke den eneste. Når man bor i en liten by, så er det ikke å legge skjul på at man tenker mer over hva andre synes. Alle kjenner alle, alle snakker med alle. Jeg tenker ikke over hva folk sier om meg og om bloggen lengre. Når jeg blogger føler jeg ikke at jeg blogger til folk her i Flekkefjord, men til alle andre. Hvis dere skjønner? Jeg tenker ikke over på hva mine medborgere her tenker og mener om meg og det jeg legger ut/skriver. 

''Dere har jo nesten ingen butikker i Flekkefjord, hvor får du klær fra?'' Jeg drar til Stavanger, Kristiansand eller Oslo. Jeg får litt klær sponset fra div nettbutikker, noe som er suupergreit for meg! Det å plutselig stikke til nærmeste storby er ikke bare bare, fordi det koster jo en del å reise! Det er egentlig veldig kjipt å ikke ha like stor tilgang til butikker som så mange andre. Spesielt når jeg blir sett på som en ''moteblogger''. En moteblogger som aldri får oppdatert garderoben sin? Det eneste positive er at jeg ikke bruker så mye penger på klær da. Bruker dem heller på mat, så blir ikke akkurat rik av det uansett.

Jeg blir så glad når jeg får positive tilbakemeldinger på det jeg gjør! Selvfølgelig alt, men spesielt fra folk  som synes det er tøft hvordan jeg har klartret meg opp og frem. ''Den lille Flekkefjordsjenta''! Positive tilbakemeldinger fra folk i Flekkefjord er vel de som betyr mest. Fordi i så mange år så har det enten vært negativt (ikke direkte, men dere skjønner nok), eller ingenting i det hele tatt. Det er gøy å vite at folk synes det er bra at jeg skiller meg ut på den måten jeg gjør. At det kanskje er greit å være ''hun med bloggen'', en gang i blant. Merker veldig godt når folk kaller meg ''explode'' på fest for å være spydige. Ikke det at jeg tar meg nær av det på noen måte, men hallo- jeg har et navn! 

En dag skal jeg bort, og jeg gleder meg. Tusen takk til alle som har vært med på å gjør meg til den personen jeg er- og kommer til å bli! • 17.03.2013 kl.22:44
  Åå, jeg digger deg!
  17.03.2013 kl.22:45
  jeg beundrer deg så UTROLIG mye!
  17.03.2013 kl.22:48
  Er enig i deg, klesstilen våres er bare en annen måte å uttrykke seg på! :-)
  17.03.2013 kl.22:54
  This is why I love you. Thank yooou
  17.03.2013 kl.22:57
  Kjempe bra skrevet! du er fantastisk :)
  17.03.2013 kl.23:03
  Dødsbra innlegg!
  17.03.2013 kl.23:22
  Ut i fra hva du skriver så kan jeg tenke meg at det er kjedelig å føle at man mangler noe.. som butikkene og det. Men dette løser seg nok den dagen du flytter :) Jeg synes ihvertfall at stilen din er kjempe kul og det virker jo som at du er flink til å plukke ut de rette klærene når du først shopper. Lage mange forskjellige antrekk osv.. !
  17.03.2013 kl.23:31
  Ååh, elsker hva du skrev<3
  Stine Johannessen Moi
  17.03.2013 kl.23:58
  Då må eg bare få sakt, Martine, at du e kjempego! Fortsett me å ver deg sjøl, d vinne du på. Å fortsett me å drid i k folk her i Flekkefjord seie. Suns d e så gøy å lesa bloggen din :-) Flinke Martine!! Når dar e snakk om deg, høre eg bare positivt! D e så bra å konna skilla seg litt ud, å jaffal her! Jekk på Maritime me nagle BH å fekk sykt mange blikk å kommentara, å når eg jekk me den gule jakka mi, blei eg øu kalt kylling! What ever, di må bare få le så mye di vil :-) Så d så!
  18.03.2013 kl.00:05
  Fantastisk det du skriver her! Jeg har akkurat den samme "kylling "jakka som deg , og det går ikke et minutt før jeg får høre fra folk rundt meg , hvor jævlig stygt jeg går kledd . Jeg får slike kommentarer vær dag , kun fordi jeg ikke følger det som er "godkjent". Jeg bor i lille byen Lyngdal ,det er akkurat samme som Flekkefjord , og ja , det er lite "akseptert " . Som du sier bor du i større byer som Oslo , så hadde du vært en av dem på en måte . Men heldigvis er jeg ikke en som tar til meg ting , før var jeg det ,men det er kommentarene jeg har fått av folk som gjør meg til den jeg er nå :) Btw : BEUNDRER DEG OG STILEN DIN SÅ SYKT :D amen .<3
  18.03.2013 kl.00:11
  utrolig bra skrevet!!! jeg digger måten du klarer å være deg selv om hvordan du har klart å lage en unik stil, en egen stil. Jeg har lenge gått i de samme klærne som så å si alle jentegjengene her rundt har gjort. Men etter jeg startet å lese bloggen din forstod jeg at det å kle meg i det jeg liker å det jeg har lyst til får meg till å vise bedre hvem jeg er. Du er unik Martine, ikke bare stilen men bloggen din. Om du har perioder hvor alt ikke er perkeft er du ikke den bloggeren som slenger på et smil og later som alt er perfekt, du skriver hvordan du har det. Du skriver realistisk. Hvordan livet virkelig er, at livet har sine nedturer og at livet ikke er en dans på en rose. Takk og fortsett slik som du gjør!!
  18.03.2013 kl.00:12
  HerreGUD, Martine, jeg blir helt stressa av å lese om at du vil flytte til større by. Det som gjør at jeg digger deg er at du trenger ikke mer enn hva en "alminnelig" jente har råd til for å gjøre mote til noe større enn bare et antrekk, du har blitt stor moteblogger med akkurat samme utgangspunkt som SÅ mange andre har. Klær fra kjeder som er billigere enn de o så store merkene en moteblogger egentlig "skal" kle seg med. Du trenger ikke Acne, Dior, Jeffrey osv osv for å stikke av med prisen for Årets beste dagens outfit - og det er så fett! De største motebloggerne i Norge er fantastisk flinke, med klær, med blogg, med alt. Og det er du og - men det som skiller deg fra de andre store er at du er enklere å relatere seg til, fordi du er så mye "nærmere", mer oppnåelig, jordnær, blabla. Det gjør at jeg digger deg hakket mer enn jeg digger de andre :) Stå på, og fortsett nå å gi faen! BloggNorge og Norge generelt trenger flere som deg!
  18.03.2013 kl.00:32
  Skjønner virkelig godt hva du mener. Jeg selv kommer fra en liten bygd og det er heller ikke akseptabelt å kle seg annerledes en det alle andre går i. Med en gang du pynter deg litt ekstra, har hæler på, eller ett plagg som er litt annerledes en det andre ville gått i blir du snakket om. Jeg har lært meg å bare leve med det. Stilen min uttrykker hvem jeg er, og det skal ingen andre få endre på. Stå på og fortsett å gi faen!
  18.03.2013 kl.01:43
  Hallo! Vi har akkurat lansert en redning for alle som sliter med ikke helt hvite tenner! I den forbindelse ønsker vi å få testet produktet vårt avbloggere og høre mer om hva de synes om produktet vårt. Alle som registrerer seg vil få tann blekingssettet vårt gratis i tillegg til en gratis elektronisk tannbørste som du kan dele ut til en heldig leser eller beholde selv :-) Bli med nå og så poster vi det i løpet av dagen!
  Christina
  18.03.2013 kl.06:24
  Fortsett med å gjøre det du liker. Hva andre synes og tenker om deg har du ingenting med.
  18.03.2013 kl.09:27
  Suns du e dritkule Martine ;)

  D e jo bare bra at någen i den lille byen okkas faktisk tørr å skilla seg litt ut!
  18.03.2013 kl.09:27
  du er så utrolig sterk Martine! Stå på, du er et forbilde for alle jenter!
  18.03.2013 kl.09:39
  Åh, du er fantastisk :-D
  18.03.2013 kl.09:44
  Dette er grunnen til at jeg digger deg!! :) MARTNE :))
  Marte
  18.03.2013 kl.10:13
  DU ER SÅÅ KUL. Fortsett som nå, jeg digger deg.
  kine
  18.03.2013 kl.10:43
  <3
  18.03.2013 kl.11:07
  <3 <3 <3
  18.03.2013 kl.11:15
  Er skråsikker på at de som snakker nedlatende til deg kun gjør det fordi de er sjalu på at du tør å kle deg i det du vil og på alt du har oppnådd! Du inspirerer både i klesveien og når det gjelder å gå mot strømmen :-) Selv er jeg storfan av antrekkene dine og synes rett og slett det er kjedelig å lese andre blogger hvor antrekkene består av kun basics. Stå på videre :-)
  18.03.2013 kl.11:59
  Kjempe flott innlegg,Martine :) keep it up!
  18.03.2013 kl.12:11
  digger deg og stilen din! du er helt urolig, alle skulle tort å gå i den stilen de selv vil og ønsker å gå med, slik som du :) stå på videre, du rokker!
  Haldis
  18.03.2013 kl.12:56
  skjønner deg godt, bor på en liiiten plass selv.. stå pååå, beundrer deg! :-)
  18.03.2013 kl.13:14
  Some of the most wonderful people are the ones who don't fit into boxes!
  18.03.2013 kl.13:39
  Du er rå!
  Julie
  18.03.2013 kl.14:43
  Digger deg!!
  18.03.2013 kl.14:46
  Guud, hvor jeg beundrer deg. Jeg kjenner meg igjen i så mye du sir, jeg bor i en kommune med bare 2000 innbyggere hvor man helst ikke har lyst å skille seg for mye ut. Du er så utrolig tøff som tørr å være deg selv, du er forbildet mitt både som person og stilen din. Stå på!
  18.03.2013 kl.15:07
  Martine, det er jo akkurat det jeg elsker med deg! Det faktum at du er ei "vanlig" jente - du bor i en bitteliten by, du har et budsjett som er normalt i den alderen du er i, du har ikke tilgang på alt 24/7, å reise til utlandet konstant for å shoppe, osv... Du viser oss at det går an å kjøre sin egen greie uten alt det de fleste andre motebloggerne har, og at vi ikke trenger rådyre hårprodukter og sminke for å kunne se smashing ut. I tillegg så er du jo utenomjordisk nydelig da, herregud - du må være den peneste jenta jeg har sett i hele mitt liv! Fortsett sånn, stå på - haters kan være haters, de er bare sjalu.

  Med hilsen fra lille Kvinesdal (hvor de er ENDA mer dømmende) :)
  18.03.2013 kl.15:49
  Du er så rå, matine ! Digger deg og ELSKER stilen din ! - Forbilde
  18.03.2013 kl.17:09
  Kjempe bra at du tør å skille deg ut! Det er mye vanskeligere på små plasser, fordi man blir så synlig. Men jeg synes det er bra at du tør, og du vil nok vokse som person av det! Jeg er en del i Flekkefjord (nydelig plass) om sommeren, da jeg har hytte på Hidra, og da yrer det alltid av liv i "sentrum". Synes du det er enklere å skille seg ut om sommeren da det er mye mer folk, altså turister som ikke vet hvem du er?
  Karoline
  18.03.2013 kl.17:26
  Herregud jeg elsker deg
  thea
  18.03.2013 kl.18:25
  EXPLÅÅÅOD IN DA HAOUSE PARTY ALL NAIT JEEEE DU E JO DEN FÆSTLØVÅ HALÅ EXPLÅÅÅÅOD
  18.03.2013 kl.18:54
  Skjønner deg kjempegodt, bor i en dødsliten by jeg og, eller... det er vel ikke by engang... men kjempebra skrevet!
  18.03.2013 kl.19:06
  EXPLEEEEEODE, you go girl!
  Anna
  18.03.2013 kl.19:20
  Ehm, om du ikke liker deg i Flekkefjord, flytt til LYNGDAL <3 elsker denne plassen. Man vet ikke hvor godt det er å bo på en liten plass før man har bodd borte. Har bodd i storbyen nå i ett år, og gleder meg så sykt til å komme hjem. Komme hjem til plassen der folk glor, vet hvem du er, kritiserer deg for den du er, gå på gata og snakke med hvem som helst (for man kjenner deg mest sannsynlig) små plasser er GOLL VERD!!

  Kanskje ikke beste utvalget i klær, men som du selv sier så sparer du jo de pengene, pluss da blir det ekstra stas når man går på handletur til storbyen :)
  Johanne
  18.03.2013 kl.19:22
  JEG DIGGER DEG!

  Bor på en liten plass selv, og vet hvordan det er. Skal ikke være lov å skille seg ut på noen som helst måte. Du må gå i vanlig bukse med en genser for å ikke få blikk og kommentarer. Stå på! Du er den personen som får meg til å tørre å skille meg litt ut!
  18.03.2013 kl.19:38
  Jeg er så enig! Bor selv i en ganske liten by og det er ikke mange andre som tør å skille seg ut. Jeg lærer meg fortsatt det å tørre å ta bilder offentlig og kle med akkurat som jeg vil. Jeg er bare 15 og jeg har god til på å bli flink og selvsikker. Stå på Martine!
  18.03.2013 kl.19:41
  Har vært fast leser av bloggen din nesten helt siden du startet. Du er virkelig en stor inspirasjon! Stå på! :)
  19.03.2013 kl.04:14
  Dritbra innlegg! ;)
  Elina
  19.03.2013 kl.07:59
  Jeg elsker stilen din! Dritkult
  19.03.2013 kl.10:15
  Utrolig bra skrevet! Synes det er bra at du tørr å være deg selv, å kle deg som du vil. Du er sterk :)
  19.03.2013 kl.10:40
  Heisann! Du har en utrolig fin blogg, jeg er fast leser :)

  Uten å plålegge noen tvang, stikk gjerne innom bloggen min. Jeg skriver om mitt liv med spiseforstyrrelser og depresjon. Jeg gjør alt jeg kan for å bli frisk. Jeg syns det er et viktig tema å belyse om. Setter stor pris på om du vil hjelpe meg.
  19.03.2013 kl.11:17
  Sjekk ut levmk.blogg.no og hjelp oss med å beholde linja vår!
  19.03.2013 kl.12:11
  digga bloggen din!
  19.03.2013 kl.14:29
  digger bloggen din! elsker hva du går med og hvordan du tar bildene dine! lest bloggen din lengee !
  19.03.2013 kl.14:34
  Kjenner meg så altfor godt igjen. Bra skrevet!
  19.03.2013 kl.16:53
  skulle ønskje jeg og turte å gå i det jeg ville! men jeg tror jeg bor i en enda mindre by da, sandnessjøen..
  Silje Pauline <3
  19.03.2013 kl.21:41
  Jeg digger deg så fuckings, sinnsykt, jævla mye. Husk det <3
  19.03.2013 kl.23:09
  Digger at du klarer å stå frem på den måten du vil, opprettholde bloggen og kle deg som du vil. Det hjelper oss andre som også er i samme båt til å tørre ;D
  20.03.2013 kl.17:27
  Elsker bloggen din å måten du står fram på. Stilen din er beundringsverdig. Jeg kommenterte også bilde du la ut på twitter om mat, elsker det bilde. Det er så sant. Du ser hva som er viktig og står for dine meninger, virkelig, bra gjort!
  21.03.2013 kl.17:30
  du er så herlig og utrolig vakker! :D
  Linde
  22.03.2013 kl.20:57
  Du er kjempe flink til å blogge og gir stor inspirasjon til andre <3 ikke bry deg om de som sier negative ting om deg fordi du kjempe pen og flink :)  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  MARTINE RØDLAND EGELAND

  I N F O:
  Jeg er en 18 år gammel jente fra den lille sørlandsbyen Flekkefjord. Legger for det meste ut antrekk og tips, men blogger en del om hverdagen min generelt i tillegg! Tusen takk for alle kommentarene dere legger igjen, hvis det skulle være noe mer så er det bare å sende mail!

  K O N T A K T:
  egelandmartine@gmail.com

  A N N O N S E R:


  hits
  bilde