Første gang på seks år (Martine Rødland Egeland)
add meg facebook twitter instagram

19

Første gang på seks år

I dag gjorde jeg noe jeg ikke har gjort på hele 6 år. Tro meg, jeg har telt årene. Jeg har i veldig lang tid ikke sett nytte i å veie seg, og jeg mener at tallene på vekta bare tuller med hodene til folk. Derfor er ikke dette nødvendig. Selvfølgelig er saken en annen hvis du er undervektig eller overvektig og tallene faktisk har betydning, men med mindre dette ikke er tilfellet- så klarer jeg ikke helt å se poenget. I dag stilte jeg meg på en vekt for første gang på seks år. Jeg har ikke hatt rene snøring på hva jeg har veid i løpet av de årene! Det var egentlig helt tilfeldig. Jeg jobber jo på et treningssenter, og i dag kom sjefen bort til meg og lurte på om jeg ville ta en test for å sjekke helse, fettprosent, muskelmasse osv. Jeg tenkte ikke spesielt over det og svarte selvfølgelig; ja, hvorfor ikke? Angret litt med en gang det gikk opp for meg at jeg faktisk ble nødt til å vite vekta mi. Fordi jeg har faktisk null interesse for det. Når det kommer til resultatet på vekta mi, så kommer det til å gå rett i glemmeboksen. Ikke fordi jeg enten er misfornøyd eller fornøyd, for på det området er jeg helt nullstilt. Ser frem til enda flere år uten å stå på vekta! Testen generelt gikk veldig bra! Hadde egentlig sett for meg et dårlig resultat i og med hvordan kostholdet mitt er (når det kommer til helse og fett inni kroppen). Har heldigvis en bra balanse mellom drittmaten og det at jeg alltid har trent mye. Så nå sitter jeg i sofaen og koser meg med melkesjokolade etter en bra treningsøkt! Noen av dere kommer sikkert til å spørre om vekta mi og generelle resultater på testen, men det kommer jeg til å holde for meg selv. Synes virkelig at slik informasjon ikke har noe med andre personer å gjøre! Spesielt ikke når jeg tenker over hvordan jeg merket at folk ser på ting nå til dags. En viktig ting å ha i bakhodet- kroppen din kommer aldri til å oppnå samme resultat som ditt rollemodell innen kropp hvis du sikter etter lik vekt! Tren og spis etter hvordan du vil at kroppen din skal se ut, og drit i tallene.

Dette er nok det siste innlegget jeg skriver om trening, vekt osv på en god stund. For finner det ikke behagelig i det hele tatt! Med mindre det virkelig er ønskelig, så er ikke dette et tema jeg ønsker å ta opp. Uansett så blir jeg suuperglad for at så mange forstår det jeg skriver, og faktisk finner det motiverende! Glad jeg har skaffet meg så forståelsesfulle lesere! :) Kos dere med sjokoladen, det gjør jeg! • 02.09.2013 kl.23:14
  Forbilde! Det er deg det:)
  02.09.2013 kl.23:14
  Jeg blir helt målløs av deg!! DU ER SÅ BRA!!
  02.09.2013 kl.23:19
  du er helt fantastisk rå! jeg skulle ønske jeg hadde samme innstilling som deg å faktisk kunne drite i vekten helt, men desverre så klarer jeg det ikke..Jeg er alt for kroppsfiksert og jeg blir aldri fornøyd med meg selv, menmen..

  stå på martine, jeg digger deeeg!!!
  02.09.2013 kl.23:19
  Jeg vil veeeldig gjerne lese mer av disse innleggene dine! Fordi du er en av ekstremt få som ser ut til å faktisk ha skjønt det! Du skriver på en måte som får meg til å åpne øynene litt ekstra, for jeg er en av dem som blir veldig lett påvirket av kroppsynet som går rundt nå!
  02.09.2013 kl.23:21
  du er bare helt herlig!
  Ann
  02.09.2013 kl.23:26
  du er uten tvil bloggeren jeg liker best. jeg er så lei av det kroppspresset/diettene og at utseende skal vere så perfekt.. andre bloggere skriver om det hele tiden, av og til tror ikke jeg de tenker over at de skriver om det en gang! Hvor er gleden i livet om man skal tenke over det man spiser hele tiden og få dårlig samvittighet bare man spiser en sjokolade? Det er slik det er blitt nå og er veldig gla for at du klarer å bevise at man ikke trenger spise sunt og trene hele tiden for å se bra ut!
  Rebecka
  02.09.2013 kl.23:28
  Bra Martine :) tok au den testen å va jævli usikkar på svare. Fekk beskjed om at eg va over gjennomsnitte sonn! Lenge leve sjokolade å chips å hard trening! Haha
  Ingrid
  03.09.2013 kl.00:11
  Tommel opp, Martine! Synes alt du skrev i dette innlegget er veldig fornuftig, og beundringsverdig:) PS. Kan hende andre vil at du skal skrive mer om trening, men jeg er hvertfall veldig glad for at du ikke skriver om det. Trening kan jeg lese om på trening- og fitness-blogger liksom, er så deilig å ha "frisoner" som bloggen din:) Åh, seriøst Martine, du er så bra!
  03.09.2013 kl.09:43
  Helt enig, vekten har ingenting å si så lenge du selv er fornøyd med hvordan du ser ut :) Bra innlegg!
  Ruth Lea
  03.09.2013 kl.10:29
  Hei, beklager at jeg spør om dette på et inlegg som ikke har noe med det å gjøre, men jeg må bare ver sikker på at du ser det. De klærne du har fra weekday, har du bestilt de? og eventuelt hvordan bestilte du så lenge de ikke sender til norge?
  03.09.2013 kl.11:12
  Ruth Lea: det er en klesbutikk midt i Karl Johan i Oslo!
  03.09.2013 kl.15:58
  Synes det er helt supert at du velger å holde slike tall for deg selv! Hadde selv et ganske usunt forhold til vekta mi, men bestemte meg bare en dag for at jeg kun lever en gang, og ikke vil at livet mitt skal dreie seg om å se tynnest mulig ut. Nå spiser jeg hva jeg vil og trener når jeg vil (nå må jeg innrømme at jeg elsker å trene da, så jeg tror ikke at jeg trenger å bekymre meg for overvekt samme hva)
  03.09.2013 kl.16:30
  Du skriver utrolig bra, Martine! Vekt er kun et tall, så lenge man er fornøyd med hvordan man ser ut, burde ikke et tall fortelle deg noe annet.
  03.09.2013 kl.16:32
  Celine Sorensen: Helt korrekt! Tusen takk!
  johanna
  03.09.2013 kl.17:20
  Åhh, dugger at du tenker slik! Skulle ønske at jeg også greide det... Du er NYDELIG!
  03.09.2013 kl.19:31
  Helt enig med deg! Jeg har heller ikke veid meg på veldig lenge, og det har jeg heller ikke tenkt å gjøre. Jeg tenker at så lenge man er fornøyd med kroppen sin så har vel ikke noen dumme tall noe å si. Elsker bloggen din! ;)
  Sofie
  03.09.2013 kl.22:32
  Veldig bra! Tommel opp! Mange som er altfor fokuserte og fikserte på kroppsvekt!
  03.09.2013 kl.23:44
  <3!
  lilly
  04.09.2013 kl.15:21
  hei!! elsker bloggen din :-) kan du fortelle hvor mye du veier?  Kommenter her
  Design og koding: Ina Anjuta
  MARTINE RØDLAND EGELAND

  I N F O:
  Jeg er en 18 år gammel jente fra den lille sørlandsbyen Flekkefjord. Legger for det meste ut antrekk og tips, men blogger en del om hverdagen min generelt i tillegg! Tusen takk for alle kommentarene dere legger igjen, hvis det skulle være noe mer så er det bare å sende mail!

  K O N T A K T:
  egelandmartine@gmail.com

  A N N O N S E R:


  hits
  bilde